Αυξήστε την γονιμότητά σας!




Μια γυναίκα μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητά της με αρκετούς τρόπους: να περιορίσει το κάπνισμα., το αλκοόλ, να πλησιάσει το ιδανικό σωματικό της βάρος, να μάθει να υπολογίζει τις γόνιμες μέρες τις, να βελτιώσει την διατροφή της. Ανάλογες προσπάθειες θα πρέπει να καταβάλει και ο σύντροφός της.

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το κάπνισμα βλάπτει ιδιαίτερα την γονιμότητα στις γυναίκες. Ελαττώνει την ροή του αίματος στις ωοθήκες, και αυξάνει την συγκέντρωση των ανδρογόνων (τεστοστερόνη), που σημαινει χειρότερη ποιότητα ωαρίων,σημαίνει κακή ποιότητα τραχηλικής βλέννης και πιο φτωχά αποτελέσματα όταν ένα ζευγάρι καταφεύγει σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Όσο αφορά στο σωματικό βάρος, χωρις να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, έχει βρεθεί ότι καλύτερη γονιμότητα έχουν οι γυναίκες με φυσιολογικό βάρος, όχι υπέρβαρες αλλά ούτε υπερβολικά αδύνατες.

Επίσης σημαντική είναι η δίαιτα. Δεν πρέπει να κάνει αυστηρή δίαιτα μια γυναίκα όταν προσπαθεί να μείνει έγκυος η ακολουθεί μια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Γρήγορες δίαιτες (πάνω απο 1 κιλό την την εβδομαδα) μειώνουν τα επίπεδα προλακτίνης, η οποία με την σειρά της κάνει ορμονικές διαταραχές όπως ανεπάρκεια ωχρού σωματίου στην δεύτερη φάση του κύκλου, ανώμαλη ανάπτυξη ωοθηλακίων στην πρώτη φάση και πτώση των οιστρογόνων.Οι δίαιτες με λίγα λόγια πρέπει να ειναι ήπιες και αργές. Όχι στη γρήγορη απώλεια βάρους.

Επισης το αλκοόλ βλάπτει την γονιμότητα τόσο στον άνδρα όσο και στην γυναίκα, οπότε καλό είναι στην διάρκεια των προσπαθειών για σύλληψη να περιοστεί η κατανάλωση αλκοόλ σε λογικά πλαίσια.

Πάρα πολύ βασικό είναι να ξέρει το ζευγάρι τις γόνιμες μέρες. Η ωορρηξία συμβαίνει 14 μέρες πριν την ερχόμενη περίοδο, με ένα περιθώριο 2 ημερών πάνω κάτω.
Μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει πότε έχει ωορρηξία από την αύξηξη της τραχηλικής βλέννης , από πιθανούς πόνους που έχουν πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια τις ωορρηξίας, και βεβαια χρησιμοποιώντας τα τεστ που ανιχνεύουν την αύξηση της ορμόνης LH που προκαλεί την ωορρηξία.
Κοσμογονία

Βλ.Δυναμώστε το σπέρμα σας!!!!!, Φυσική Ιατρική και Υπογονιμότητα
@ kosmogonia.gr

Comments

Popular Posts