30 ΧΡΟΝΙΑ IVF. Tι θα δουμε στο μελλον?




























Αγαπητοι Συναδελφοι,

Αυτόν τον χρόνο συμπληρωνονται 30 χρονια απο την γεννηση του πρωτου παιδιου η συλληψη του οποιου πραγματοποιηθηκε με την βοηθεια της εξωσωματικης γονιμοποιησης. Το επιτευγμα αυτο ηταν το αποκορυφωμα μιας μακροχρονιας και ευφυους συνεργασιας μεταξυ εξειδικευμενων κλινικων ιατρων και εξειδικευμενων βασικων επιστημονων στην ανθρωπινη αναπαραγωγη.Αποτελει δε, σταθμο στην ιστορια όχι μόνο της ιατρικης αλλά και ολόκληρης της ανθρωποτητας.

Απο το 1978 μεχρι σημερα, σε ολον τον κοσμο, εχουν γεννηθεί πανω απο ενα εκατομμυριο παιδια με την βοηθεια των επαναστατικων μεθοδων θεραπειας υπογονιμοτητας, οπως η κλασσικη εξωσωματικη γονιμοποιηση, η μικρογονιμοποιηση, τα δανεικα ωαρια και η παρενθετη μητρα.

Με το πέρασμα 30 χρόνων και μετά από τοσο σημαντικες ανακαλυψεις, θα ελεγε κανεις οτι η εξωσωματικη γονομοποιηση εχει ‘ημερομηνια ληξης’. Αντιθετως, τα πιο ενδιαφεροντα βηματα για την εισαγωγη νεων θεραπευτικων προσεγγισεων που αφορούν στην υπογονιμοτητα και στη βελτιωση των αποτελεσματων των υπαρχοντων θεραπειων μολις ξεκινούν να γίνονται.Τα επιστημονικά δεδομένα και οι γνώσεις που έχουμε αποκτήσει, θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε νέες θεραπείες για τα υπογόνιμα ζευγάρια.

Η Ενωση Μαιευτηρων-Γυναικολογων Ελλαδας διοργανωνει την 1η Επιστημονικη Ημεριδα Αναπαραγωγης με τιτλο 30 ΧΡΟΝΙΑ IVF. Tι θα δουμε στο μελλον?

Η ημεριδα, στην οποια συμμετεχουν διακεκριμενοι Ελληνες και ξενοι προσκεκλημενοι ομιλητες, εχει σαν στοχο να παρουσιασει τα πιο σημαντικα θεματα που θα μας απασχολησουν τα επομενα χρονια, στον χωρο της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF) και της υποβοηθουμενης αναπαραγωγης σε επιπεδο κλινικο,εργαστηριακο και ερευνητικο.

Εκ μερους της οργανωτικης επιτροπης εχω την ευχαριστηση να σας προσκαλεσω να μας τιμησετε με την παρουσια σας στην Επιστημονικη Ημεριδα Αναπαραγωγης που θα γίνει την 24η Μαιου 2008,ημερα Σαββατο, στο Ξενοδοχειο KING GEORGE PALACE- ATHENS.

Ευελπιστω στην δικη σας παρουσια και ενεργο συμμετοχη.

Με συναδελφικους χαιρετισμους.
Ο Προεδρος της Οργανωτικης Επιτροπης



DR. ΛOΥKAΣ Δ. KΛENTZEΡΗΣ MD. FRCOG
Διδακτωρ Πανεπιστημιου Sheffield Aγγλιας
Ακολουθος Βρετανικου Βασιλικου Κολλεγιου Μαιευτηρων και Γυναικολογων

για περισσότερες πληροφορίες
http://www.30ivf.mdcongress.gr/

Comments

Popular Posts