Οι κλινικές γονιμότητας αντιμετωπίζουν διεθνή κρίση, λόγω της έλλειψης σε δότες σπέρματος.Έλλειξη δοτών σπέρματος στην Ευρώπη

Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, παρατηρείται μια πολύ σοβαρή έλλειψη σπέρματος απο δότες, που είναι διαθέσιμο για αγορά και χρησιμοποιήσή του σε θεραπείες υπογονιμότητας.

Η κλινική ΜΗΤΕΡΑ προσπαθεί να εντοπίσει νέα κέντρα με απόθεμα σπέρματος δοτών καθώς και να προμηθευτεί ποσοτήτες σπέρματος απο δότες, εφόσον είναι διαθέσιμα. Προς το παρόν δεν υπάρχει λίστα αναμονής για τα ζευγάρια που χρειάζονται δότες σπέρματος για εξωσωματική γονιμοποίηση και ενδομήτρια σπερματέγχυση.

Στην Ελλάδα, παρόμοια με τις άλλες ευρωπαικές χώρες, παρατηρείται έλλειψη σε άντρες που θέλουν να γίνουν δότες σπέρματος.

Στο Ενωμένο Βασίλειο το δίκτυο για την υπογονιμότητα (Infertility Network) αναφέρει πως απο την στιγμή που ίσχυσε νομοθεσία που απογόρευει την ανωνυμία στους δότες σπέρματος, μειώθηκε κατακόρυφα η προσφορά δοτών. Η λίστα αναμονής είναι μεγάλη.

Σε αντιδιαστολή με την παραπάνω άποψη, άλλοι οργανισμοί υποστηρίζουν πως δεν ευθύνεται η αλλαγή της νομοθεσίας για την μείωση του αριθμού των δοτών, αλλά η έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανάγκη ύπαρξης δοτών σπέρματος.

Ο αριθμός των δοτών σπέρματος μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο Ενωμένο Βασίλειο, όπως προκύπτει απο τις εθνικές στατιστικές. Το 2000, 325 νέοι δότες ενεγράφησαν στην Εθνική αρχή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (HFEA), ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2005 παρουσιάστηκαν μόνο 99 νέοι δότες .

Ενδιαφέρεστε να γίνετε δότες σπέρματος και είστε μεταξύ 18 και 39 ετών;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Αγγιολίνα Κουρή, τράπεζα σπέρματος, μαιευτήριο ¨ΜΗΤΕΡΑ¨.

Τηλ. 210 6869890 ή 6972 910483

ivf@mitera.gr


λινκ:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΟΤΗ http://www.kosmogonia.gr/12_12_sperm_donor.htm

Αφροδίτη Σιαλακούμα MHTERA IVF

Comments

Popular Posts