Η φωτογραφία σας





Στις περισσότερες Μονάδες Εξωσωματικής δίνονται στο ζευγάρι φωτογραφίες από τα έμβρυα που θα μεταφερθούν στην γυναίκα.
Εάν το τεστ εγκυμοσύνης βγεί αρνητικό, πολλά ζευγάρια πετούν τις φωτογραφίες που τους έχουν δοθεί, προκειμένου να ‘απομακρύνουν’ έτσι και την απογοήτευσή τους. Είναι όμως σημαντικό να κρατάτε τις φωτογραφίες αυτές όπως επίσης και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετίζεται με την θεραπεία σας, γιατί αυτά μπορούν να φανούν χρήσιμα στην επόμενη προσπάθειά σας.

Για τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν να μιλήσετε με τον Γιατρό σας ή με τους εμβρυολόγους.

Παίρνετε πληροφορίες για τα έμβρυά σας
[κάνετε κλικ εδώ] http://www.kosmogonia.gr/40_01_photogr.htm

κ'δώ http://www.kosmogonia.gr/13_22_embryo_selection.htm

κ΄δώ http://www.kosmogonia.gr/00_01_embryoscale.htm

Comments

Νοτόλια said…
Πολύ σημαντικό το θέμα που θίγετε. Η φωτογραφία των εμβρύων δεν έχει ...αναμνηστικό χαρακτήρα αλλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δεδομένα του αρχείου / ιστορικού προσπαθειών ενός ζευγαριού.

Δυστυχώς στη μονάδα που κάναμε τις 4 τελευταίες προσπάθειες μας όχι μόνο η φωτογραφία των εμβρύων "δεν ήταν στην πρακτική τους" όπως μας πληροφόρησαν, αλλά η πληροφόρηση για την ποιότητα των εμβρύων μας συνίστατο σε χαρακτηρισμούς του τύπου "πολύ όμορφα", "μέτριο" κ.λπ. Με αποτέλεσμα η επόμενή μας προσπάθεια να πρέπει να ξεκινήσει από μηδενικής σχεδόν βάσης μια και ο επόμενος γιατρός δεν είχε ολοκληρωμένη άποψη για τη σχέση 'πρωτόκολλου θεραπείας - ποιότητα εμβρύων' στο ιστορικό των περισσότερων προσπαθειών μας.

Ζητώ συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου για να εκφράσω τον προσωπικό 'πόνο μου' αλλά το ποστ σας άγγιξε ένα ευαίσθητο κομμάτι της μέχρι τώρα εμπειρίας μας με την ivf: την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης από τους ειδικούς που καταντάει και έλλειψη σεβασμού προς το πρόβλημά μας και εμάς τους ίδιους, μερικές φορές.
kosmogonia said…
Λυπάμαι πολύ που άγγιξα ένα ευαίσθητο θέμα για εσάς.Κάποιοι γιατροί δεν δίνουν τις φωτογραφίες των εμβρύων για ψυχολογικούς λόγους.Υπ'αρχουν όμως στο φάκελό σας και μπορείτε να τις ζητήσετε και να τις πάρετε καθώς αποτελούν δικό σας ιστορικό.

Popular Posts