NEA, NEA, NEA!!!






Προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε συνέδριο στην Bologna της Ιταλίας στο οποίο συμμετείχα.
Ο σκοπός του συνεδρίου από την Ευρωπαική Εταιρία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (ESHRE)ήταν η συζήτηση διαφόρων θεμάτων σχετικά με την βελτίωση του εργαστηριακού χώρου και τις άριστες συνθήκες που θα πρέπει να επικρατούν σε αυτό.



Μέλη από τα καλύτερα κέντρα του κόσμο παρευρίσκονταν στο συνέδριο, για να συζητήσουμε όλοι μαζί τα θέματα: Ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες εργαστηρίου, πως να επιλέξουμε τα καλύτερα σπερματοζωάρια για ICSI , πως να επιλέξουμε τα καλύτερα έμβρυα για εμβρυομεταφορά, αναφερθήκαμε σε καινούριες τεχνικές και νέες μεθόδους για την κρυοσυντήρηση εμβρύων, επίσης μιλήσαμε για οδηγούς και νόμους που υπάρχουν στην Ευρώπη.

Επιπλέον, αναφερθήκαμε στη καινούρια Ευρωπαϊκή οδηγία για τα ανθρώπινα κύτταρα, που θα πρέπει να παρακολουθούν και τα κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης .

Αυτός ο νόμος ήταν κυρίως για τράπεζες βλαστοκυττάρων αλλά πλέον ισχύει και για τα κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.
Οι αυστηρές συνθήκες εργασίας δυσκολεύουν αρκετά την λειτουργία των εμβρυολόγων στο εργαστήριο της Εξωσωματικής.

Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι η Ελληνική Εθνική Αρχή μόλις έχει προτείνει τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση και την ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα στο παρακάτω link.





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


http://www.iya.gr/index.cfm/cat/3/doc/11

Comments

Popular Posts