Αυξήστε τις πιθανότητες σύλληψης


Practice committee of the American Soc. for Reproduction-
Fertility & Sterility 2008.Vol. Suppl 3

1)Συχνές ερωτικές επαφές (κάθε 1-2 ημέρες) φέρνουν τα υψηλοτέρα ποσοστά εγκυμοσύνης, αλλά τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται με λιγότερο συχνές επαφές (2-3 φορές την εβδομάδα) είναι σχεδόν τα ίδια.

2) «Το γόνιμο παράθυρο» αντιστοιχεί στο 6 ημερών διάστημα που τελειώνει την ημέρα της ωορρηξίας και σχετίζεται με τον όγκο και την υφή της τραχηλικής βλέννας.

3)Συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στάση σώματος ή η παραμονή σε κατακόρυφη στάση μετά την ερωτική επαφή δεν έχει σημαντική επίδραση στην γονιμότητα.

4)Ο χρόνος επίτευξης μίας σύλληψης αυξάνει με την αύξηση της ηλικίας. Γυναίκες ‘ανω των 35 ετών θα πρέπει να συμβουλεύονται έναν ειδικό σε θέματα αναπαραγωγής μετά από 6 μήνες ανεπιτυχούς προσπάθειας,

5)Σε γυναίκες με σταθερό έμμηνο κύκλο, η συχνή ερωτική επαφή μετά το τέλος της έμμηνου ρύσης βοηθάει στην μεγιστοποίηση της δυνατότητας γονιμοποίησης.

6)Συσκευές που έχουν σχεδιαστεί να καθορίζουν ή να προβλέπουν το χρόνο της ωορρηξίας μπορεί να είναι χρήσιμες σε ζευγάρια με όχι τόσο συχνές επαφές.

7) Συγκρατημένη κατανάλωση αλκοόλ ή καφεΐνης (1-2 ποτά την ημέρα) δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην γονιμότητα.

8)Το κάπνισμα, υψηλά επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ (>2 ποτά την ημέρα), ναρκωτικές ουσίες και χρήση των πιο εμπορικά διαθέσιμων κολπικών λιπαντικών πρέπει να αποφεύγονται από τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν.

περισσότερα...

Comments

Popular Posts