Η δυναμική αύξηση της μικρογονιμοποίησης

Η ευρωπαϊκή επιτροπή παρακολούθησης της ESHRE συλλέγει δεδομένα από το 1997, με την πιο πρόσφατη ανάλυση δεδομένων να είναι από το 2005 όταν αναφέρθηκαν 420.000 κύκλοι εξωσωματικής από 30 χώρες.

Τι έχουμε μάθει από αυτά τα δεδομένα όλα αυτά τα χρόνια?

Μπορούμε να δούμε πως δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη ευρωπαϊκή εικόνα-Μεγάλες διαφορές σε ποσοστά επιτυχίας, αριθμό των εμβρύων που μεταφέρθηκαν και πολύδυμες εγκυμοσύνες έχουν αναφερθεί.

Η Ευρώπη αποτελείται από ένα σύνολο χωρών που έχουν διαφορετική νομοθεσία – κανόνες και επαγγελματική συμπεριφορά οδηγώντας χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο να ταξιδεύει σε άλλες χώρες.

Η ατομική αυτή πρωτοβουλία των ασθενών αποτελεί μία σημαντική πηγή του πώς πολιτικοί, οικονομικοί και θρησκευτικοί παράγοντες επηρεάζουν το σύστημα υγείας σε μία συγκεκριμένη χώρα.

Έχουμε παρατηρήσει μία δυναμική αύξηση της πραγματοποίησης ICSI:
Η τεχνική της μικρο-έγχυσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1992 αποτέλεσε μια τεράστια πρόοδο στην θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας και τώρα πλέον χρησιμοποιείται πιο συχνά και από την κλασική γονιμοποίηση ( όταν τα σπερματοζωάρια τοποθετούνται μαζί με τα ωάρια στον κλίβανο καθόλη την διάρκεια της νύχτας).


Οι προτιμήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα- Το ICSI χρησιμοποιείται σε ποσοστό 40% στην Ηνωμένη Βρετανία σε σύγκριση με την Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία που πραγματοποιείται σε ποσοστό 75-85%.Μία τάση που διαφαίνεται στον χρόνο και αποτελεί καθησυχαστικό γεγονός είναι μία σταθερή αύξηση στα γενικά ποσοστά εγκυμοσύνης μετά την IVF.


Τα δεδομένα του ESHRE προέρχονται είτε από τα επίσημα εθνικά στατιστικά στοιχεία είτε από ανεξάρτητη εθελοντική προσπάθεια από χώρες που δεν έχουν αντίστοιχα τέτοιο κεντρικό αρχείο-

Όποιος ενδιαφέρεται για πιο λεπτομερή IVF διαγράμματα και δεδομένα μπορεί να τα βρει και να τα συλλέξει από δημοσιευμένα άρθρα στο διαδίκτυο

Απο Αυστραλία
www.npsu.unsw.edu.au

Απο Ηνωμένη Βρετανία

www.hfea.gov.uk

Απο USA

www.cdc.org

Comments

Popular Posts