ΙΚΑ - Διευκρινίσεις για την εξωσωματική

Διευκρινίσεις για τον τρόπο κάλυψης κύκλων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (IVF) και πρόκλησης ωορρηξίας, παρέχονται με πρόσφατο έγγραφο του ΙΚΑ.
Μετά από ερωτήματα ασφαλισμένων του Ιδρύματος, η γενική διευθύντρια Υγειονομικών Υπηρεσιών κ. Ειρήνη Αντωνοπούλου επισημαίνει ότι οι γυναίκες για να ενταχθούν στη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) και πρόκλησης ωορρηξίας θα πρέπει:

1)Να είναι ηλικίας από 23 έως 45 ετών.


2)Να είναι έγγαμες και η απόδειξη ύπαρξης έγγαμου βίου γίνεται με την προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γάμου τελευταίου εξαμήνου και όχι πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Σε περίπτωση αλλοδαπής ασφαλισμένης η ληξιαρχική πράξη γάμου θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι παραπεμπτικό προς την επιτροπή από γυναικολόγο του ΙΚΑ, βιβλιάριο υγείας με ασφαλιστική ικανότητα, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, δύο πρόσφατα σπερματοδιαγράμματα, εκ των οποίων το ένα να έχει γίνει από το ΙΚΑ, σαλπιγγογραφία ή λαπαροσκόπηση, υπερηχογράφημα και ορμονικός έλεγχος σε γυναίκες που υπερβαίνουν τα 39 έτη.

λινκ-http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/kind/exgon.cfm

Comments

Popular Posts