Δέκα Πράγματα Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Το IVF

Ένα στα έξι ζευγάρια πάσχουν από υπογονιμότητα – διαχωρίζοντάς τους σε εκείνους που είναι μικρότεροι των 35 ετών όπου χρειάζονται περισσότερο από 12 μήνες για να τεκνοποιήσουν και σε εκείνους που είναι μεγαλύτεροι των 35 και χρειάζονται 6 μήνες.
Δεδομένου ότι, οι γυναίκες καθυστερούν να κάνουν παιδία, αυτό καθιστά πιο δύσκολο το γεγονός να μείνουν έγκυος στην ηλικία των 35-40. Η αύξηση της παχυσαρκίας στις νέες γυναίκες είναι επίσης πιθανό να έχει μια σημαντική επίδραση στη γονιμότητα.
Τα υψηλότερα ποσοστά σε σεξουαλικά-μεταδιδόμενες ασθένειες, ιδιαίτερα τα chlamydia, μπορούν επίσης να ωθήσουν περισσότερες γυναίκες σε IVF τεχνική στο μέλλον.


ΤΑ 10 ΤΟΥ IVF


1. Ποσοστά επιτυχίας.
Οι κλινικές υποβοηθούμενης γονιμοποίησης μπορούν να επιτύχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε IVF. Εντούτοις, η πιθανότητα επιτυχίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η αιτία της στειρότητας, την ηλικίας και τον τρόπο ζωής του ζευγαριού. Σαν γενικός οδηγός, υπάρχει μια πιθανότητα 50 τοις εκατό σύλληψης ανά προσπάθεια γονιμοποίησης με IVF τεχνική εάν η γυναίκα είναι ηλικίας κάτω των 30. Αυτό το ποσοστό μειώνετε σημαντικά στο 20 τοις εκατό στην ηλικία των 40.


2. Όταν η γυναικεία γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται σημαντικά. Η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται εντυπωσιακά από την ηλικία 35. Η μείωση των αριθμών ωαρίων είναι ένα ζήτημα, καθώς και η ποιότητα των ωαρίων είναι εξίσου σημαντική.


3. Η γονιμότητα του άνδρα μπορεί να μειωθεί ανάλογα με την ηλικία.Η ηλικία και η γονιμότητα του άνδρα είναι αλληλένδετη, καθώς ενώ οι άντρες παράγουν κάθε φορά καινούριο σπέρμα. Εντούτοις, κατά το γήρας η ποιότητα των γονιδίων στο σπέρμα τους επιδεινώνεται δηλαδή έχουμε ολοένα και πιο κακής ποιότητας σπέρμα. Πέρα από την ηλικία των γυναικών, η αρσενική στειρότητα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει την πιθανότητα της σύλληψης ενός παιδιού. Τα προβλήματα περιλαμβάνουν την αυξανόμενη καταστροφή του DNA, την ανώμαλη μορφή, τη λιγότερη πυκνότητα και ποσότητα και τη μετακίνηση των σπερματοζωαρίων στο σπερματικό υγρό. Αυτό το γεγονός γίνεται πιο σύνηθες στους άνδρες μετά την ηλικία των 50. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που συνδέουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία πατέρες με τα παιδία τους με τον αυξανόμενο κίνδυνο γενετικών αναταραχών όπως ο αυτισμός


4. Το κόστος
Το κόστος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής IVF είναι πιό προσιτό στην Ελλάδα από τις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες. Ένας κύκλος επεξεργασίας IVF κοστίζει περίπου 2500 ευρώ. Εντούτοις, οι κλινικές μπορούν να ποικίλουν από τις εκατοντάδες των ευρώ.


5. Το φυσικό και συναισθηματικό κόστος.
Πολλές γυναίκες περιγράφουν την εμπειρία της τεχνικής IVF ως απαιτητική. Οι φυσικές παρενέργειες μπορούν να περικλείουν τους πονοκέφαλους, την κούραση, φούσκωμα και την συνεχή αλλαγή της διάθεσης. Πολλοί βρίσκουν την εμπειρία αγχωτική δεδομένου ότι αναμένουν αγωνιωδώς το αποτέλεσμα. Η προσφορά των κλινικών παρέχοντας ειδικά εκπαιδευμένους συμβούλους για να βοηθάει τους ανθρώπους συναισθηματικά συζητώντας για όλες τις πτυχές της IVF τεχνικής.


6. Υπάρχουν δύο κύριοι κύκλοι θεραπείας
IVF Ένας σύντομος κύκλος γνωστός ως κύκλος αντιπάλων που διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες αρχίζοντας την θεραπεία την πρώτη ημέρα της γυναικείας περιόδου, ή ο πιο ευρέος γνωστός κύκλος αγωνιστών, ο οποίος διαρκεί περίπου πέντε εβδομάδες με την καταστολή ορμονών αρχίζοντας την ημέρα 22 του γυναικείου κύκλου. Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν δύο εβδομάδες μετά από τη μεταφορά του εμβρύου στη μήτρα, καθώς υποβάλλονται σε μια εξέταση αίματος για να επιβεβαιώσουν την εγκυμοσύνη.


7. Μπορείτε να "κλέψετε" χρόνια η να εξαπατήσετε την ηλικία των εμβρύων σας?
Μια γυναίκα είναι πιο γόνιμη στην ηλικία μεταξύ 20 έως 30 χρονών. Οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά στην τελειοποίηση μιας τεχνικής έτσι ώστε να μπορέσουν να καταψύξουν ωάρια δίνοντας την δυνατότητα σε μια γυναίκα να μπορέσει να κάνει παιδί σε μία εποχή που κανονικά δεν θα ήταν και τόσο εύκολο.Μέχρι σήμερα, αυτή η διαδικασία κατάψυξης ωαρίων βρίσκετε σε πειραματικό στάδιο και προσφέρεται κυρίως στις γυναίκες που πρόκειτε να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία ή άλλες ιατρικές διαδικασίες που έχουν επιπτώσεις στη μελλοντική γονιμότητά τους.


8. Η αυξανόμενη ηλικία της πατρότητας Οι κοινωνικές αλλαγές επηρεάζουν σημαντικά τα ζευγάρια καθώς ολοένα και πιο πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδία σε μεγαλύτερες ηλικίες έχοντας ως αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην βοήθεια της IVF τεχνικής. Εντούτοις, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει πως οι γυναίκες καθυστερούν σκόπιμα για να υποβληθούν σε IVF τεχνική. Περιμένουν απλά έως ότου έχουν συναντήσει τον κύριο ¨ΣΩΣΤΟ¨ και να είναι οικονομικά ικανοί ετσι ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.


9. Κίνδυνοι
Η τεχνική IVF χρησιμοποιείται περίπου 30 χρόνια και είναι μια πολύ ασφαλής διαδικασία, χωρίς τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για τη μητέρα ή το παιδί. Το σοβαρότερο ιατρικό πρόβλημα είναι το σύνδρομο ωο8ηκικής υπερδιέγερσης (OHSS), έχοντας επιπτώσεις σε ένα τοις εκατό των γυναικών. Εμφανίζεται όταν ο οργανισμός της γυναίκας αντιδρά παραπάνω απ’ ότι πρέπει στην χορήγηση ορμονών που της δίνεται και παράγει πάρα πολλά ωάρια. Πρέπει να τονισθεί ότι σήμερα χορηγούνται μικ΄ροτερες ποσότητες φαρμάκων με αποτέλεσμα το σύνδρομο αυτό να είναι σπανιότερο. Επιπλέον, οι ειδικοί μπορούν πλέον ευκολότερα να προβλέψουν το ποσοστό κινδύνου για υπερδιέγερση σε μια γυναίκα καθώς είναι εκπαιδευμένος ιατρικά και μπορεί να αναγνωρίσει και να διαχειριστεί σωστά τα συμπτώματα.


10. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση Η IVF τεχνική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και ξεπερνά πολλές από τις αιτίες της στειρότητας όπως χαμηλής ποιότητας σπέρματος. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Στην πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι οι μισοί από τους ανθρώπους που δοκιμάζουν IVF δεν θα έχουν επιτυχία. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια των συμβούλων που παρέχονται από τις κλινικές καθώς βοηθούν τα ζευγάρια να αποδεχτούν την κατάσταση και να συνεχίσουν την ζωή τους χωρίς να ξαναπροσπαθήσουν.


Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα. PDF

Comments

Popular Posts