Νέα online εφαρμογή στα κινητά προβλέπει την πιθανότητα επιτυχίας

Τα ζευγάρι που θέλει να μάθει πόσες πιθανότητες έχει να αποκτήσει μωρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί μια νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα, που ανέπτυξαν βρετανοί επιστήμονες των πανεπιστημίων της Γλασκόβης και του Μπρίστολ.

------------------------------------------------------------------------------------

On-line ερωτηματολόγιο υπολογίζει την πιθανότητα επιτυχίας μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση. Ένα νέο εργαλείο είναι πια διαθέσιμο στο Internet, που βοηθά τους γιατρούς και τα ζευγάρια που σκέφτονται να προβούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση να υπολογίσουν την πιθανότητα επιτυχίας της συγκεκριμένης θεραπείας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη online ( www.ivfpredict.com) ως μια απλή εφαρμογή υπολογισμού και σύντομα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την "κατεβάσουν" στο iPhone ή σε άλλη "έξυπνη" κινητή συσκευή που "τρέχει" λειτουργικό Android.



Πρόκειται για ένα απλό ερωτηματολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει ερωτήσεις που αφορούν στο πρόβλημα γονιμότητας του ζευγαριού. Οι ερωτήσεις είναι απλές και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη σωστή απάντηση από μια ομάδα έτοιμων επιλογών. Το ερωτηματολόγιο είναι τόσο απλό στη συμπλήρωσή του, ώστε ο καθένας να μπορεί να το συμπληρώσει χωρίς να απαιτούνται ιατρικές γνώσεις.

Στο τέλος, η ιστοσελίδα υπολογίζει την πιθανότητα που έχει το ζευγάρι να αποκτήσει παιδί στην επόμενη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Γιατί είναι αξιόπιστο:

1. Βασίζεται σε δεδομένα από περισσότερους από 114,000 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης που έλαβαν χώρα στη Μεγ. Βρετανία μεταξύ 2003-2007.
2. Τα δεδομένα προέρχονται από τη Human Fertilisation & Embryology Authority, την επίσημη αρχή που επιβλέπει όλες τις μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Μεγ. Βρετανία.

3. Η ανάλυση έγινε από διακεκριμένους καθηγητές επιδημιολογίας πανεπιστημίων της Μεγ. Βρετανίας.

4. Η δημοσίευση των ευρημάτων της ανάλυσης έγινε σε επίσημο, υψηλού κύρους επιστημονικό περιοδικό (Public Library of Science).

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου 80 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας. Τα στοιχεία από τις ανεπτυγμένες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία κ.α.) δείχνουν ότι κατά μέσο όρο περίπου το ένα τρίτο των εξωσωματικών καταλήγει σε επιτυχία όταν η γυναίκα είναι κάτω των 35 ετών, ενώ το ποσοστό επιτυχίας πέφτει στο 5% έως 10% για τις γυναίκες άνω των 40 ετών.

www.ivfpredict.com

Comments

Popular Posts