Dr. Csaba Pribenszky@ IVF-MHTEPA




































Την Πέμπτη 8/9/2011 επισκέφτηκε την μονάδα IVF (εξωσωματική) του μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ» ο Dr। Csaba Pribenszky (scientific director, Cryo Mangement Ltd), πρωτοπόρος της τεχνικής «time- lapse». Διαρκής παρακολούθηση
εμβρυακής ανάπτυξης Πέρασε όλη τη μέρα στη μονάδα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και συνομίλησε με το επιστημονικό προσωπικό. Το βράδυ έδωσε ομιλία με θέμα « Η συνεχής παρακολούθηση της εμβρυικής ανάπτυξης και της μη παρεμβατικής ανευπλοειδίας στην κλινική πράξη», στην οποία συμμετείχαν οι μαιευτήρες- γυναικολόγοι και οι εμβρυολόγοι της IVF-MHTEPA (μονάδα εξωσωματικής).




Τι είναι η τεχνική time-lapse ?





Για πρώτη φορά ένας επωαστής που μπορεί να παρακολουθεί την ανάπτυξη εμβρύων, βοήθησε στο να μείνει μία γυναίκα έγκυος μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Με τα υπάρχουσα συστήματα, το έμβρυο πρέπει να βγει από τον επωαστή για να εκτιμηθεί η ανάπτυξή του. Αλλά ο καινούργιος επωαστής παρακολουθεί συνεχώς το έμβρυο μέσω του time-lapse βίντεο. Στο βίντεο του συστήματος μπορεί να καταγραφεί ένα ωάριο από την στιγμή που έχει ληφθεί (μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης) μέχρι και εκείνη που ως έμβρυο πλέον θα μεταφερθεί"

Οι συσκευές αυτές βοηθούν στην επιλογή των υγιέστερων εμβρύων και μπορούν να βελτιώσουν τα ποσοστά επιτυχίας της IVF. Τα στάδια-κλειδιά μπορούν τώρα να καταγραφούν, όπως πχ η ακριβής στιγμή σύντηξης του ωαρίου με το DNA του σπερματοζωαρίου ή τη στιγμή της πρώτης διαίρεσης που είναι ένα σημαντικό βήμα. Καθαρές και σαφής πληροφορίες μπορούν να καταγραφούν με το να επανεξετάζουμε το βίντεο πριν την εμβρυο-μεταφορά.







Comments

Popular Posts