ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΟΠΥΥ


Η διαδικασία έγκρισης ενός κύκλου IVF/ICSI στο ΕΟΠΥΥ από ειδική Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
1.   Συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Πιο συγκεκριμένα:
Ληξιαρχική πράξη γάμου ή συμβολαιογραφική πράξη συμβίωσης
Αστυνομική ταυτότητα
Θεωρημένο βιβλιάριο υγείας ΕΟΠΥΥ .
2 πλήρη σπερμοδιαγράμματα (με μεσοδιάστημα 3 μηνών το ένα από το άλλο, το ένα εκ των οποίων θα πρέπει να γίνει σε εργαστήριο του ΙΚΑ). Σε περίπτωση παθολογικού σπερμοδιαγράμματος απαιτείται ιατρική γνωμάτευση ενδοκρινολόγου ή ουρολόγου για τα πιθανά αίτια της νόσου, με αναφορά σε θεραπεία που έλαβε χώρα στο παρελθόν ( είδος θεραπείας, αποτελέσματα κλπ).
Σαλπιγγογραφία (τελευταίας 5 ετίας ) ή εναλλακτικά γνωματευμένη Λαπαροσκόπηση μαζί με το εξιτήριο του Νοσοκομείου/Κλινικής που έγινε ή ένδειξη στο βιβλιάριο υγείας.
Στην περίπτωση πλήρους απόφραξης σαλπίγγων ή χειρουργικής αφαίρεσης αυτών, δεν απαιτείται σπερμοδιάγραμμα.
Υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας (τελευταίου εξαμήνου) με υπογραφή από γυναικολόγο ή ακτινολόγο.
Σε γυναίκες μεγαλύτερες των 38 ετών ζητείται ορμονικός έλεγχος με προσδιορισμό επιπέδων των ορμονών: FSH, LH, οιστραδιόλης.

2.  Ραντεβού με το γυναικολόγο του ΕΟΠΥΥ  στο υποκατάστημα που ανήκει η ασφαλισμένη  – Εξέταση των δικαιολογητικών που προαναφέρθηκαν και χορήγηση παραπεμπτικού από τον γιατρό προς την Επιτροπή


3.    Ραντεβού με την Επιτροπή στο τηλέφωνο: 210-3222923 (καθημερινά 8.00-13.00 )
Διεύθυνση:  Κεντρικά Γραφεία ΕΟΠΥΥ , Πλατεία Θεάτρου 18 ( στην Κρεαταγορά ) Πιθανές Ημέρες Εξέτασης της Επιτροπής: Τεταρτη ή Παρασκευή.


ΣΧΟΛΙΑ

Το κάθε υπογόνιμο ζευγάρι που πληροί τα κριτήρια της επιτροπής δικαιούται να υποβληθεί συνολικά σε 4 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η έγκριση όμως της επιτροπής αφορά καταρχήν μόνο 2 κύκλους θεραπείας που δεν θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 4 μήνες ή περισσότερο από 1 έτος ( προηγούμενες προσπάθειες πρόκλησς ωοθυλακιορρηξίας δεν υπολογίζονται).
Μετά την έκδοση της γνωμάτευσης η ασφαλισμένη θα πρέπει να προχωρήσει στην προσπάθεια μέσα σε 3 μήνες τουλάχιστον.
Σε κάθε κύκλο το ζευγάρι, δικαιούται το πολύ 5.000 IU ΓΟΝΑΔΟΤΡΟΠΙΝΩΝ FSH και έως 4 κουτιά GnRH αναλόγων ή έως 3 mgr GnRH ανταγωνιστών .
Η προμήθεια των σχετικών φαρμάκων γίνεται φαρμακειο ΕΟΠΥΥ .

Comments

Popular Posts