Focus on Brӓnnstrӧm Mats

Μεταμοσχεύσεις μήτρας


Εστίαση στον Brӓnnstrӧm Mats: Στην Ακαδημία Sahlgrenska, στο ινστιτούτο κλινικών επιστημών του τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ο Mats Brӓnnstrӧm, γεννημένος το 1958, ολοκλήρωσε το πτυχίο της ιατρικής το 1978 και πήρε διδακτορικό στη Φυσιολογία το 1988 στο Πανεπιστήμιο το Gothenburg. Ο τίτλος της θέσης ήταν μηχανισμοί ωορρηξίας.

Είχε διοριστεί ως αναπληρωτής καθηγητής της φυσιολογίας το 1989 και ανέλαβε μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Adelaide, στην Αυστραλία το διάστημα 1990-1993. Στην συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία και έγινε ειδικός σε αυτό το πεδίο το 1997 και Αναπληρωτής καθηγητής στη Μαιευτική και Γυναικολογία. Υποειδική εκπαίδευση στην Γυναικολογική Ογκολογία έκανε στο Βασιλικό κολέγιο της Αδελαΐδας το 1999. Διορίστηκε καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Uppsala το 2002 και στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg το 2003. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά κυρίως στην ωοθηκική φυσιολογία, στην κρυοσυντήρηση ωοθήκης, στον καρκίνο ωοθήκης και στη μεταμόσχευση μήτρας.

Η μεταμόσχευση μήτρας μπορεί να είναι πιθανή στο μέλλον, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg, της οποίας το έργο βρίσκεται στην αιχμή της διεθνούς έρευνας σε αυτό το χώρο.

«Επιθυμούμε γυναίκες που έχουν γεννηθεί χωρίς μήτρα και γυναίκες που έχασαν την μήτρα τους εξαιτίας ασθένειας να μπορέσουν να γεννήσουν τα δικά τους βιολογικά παιδιά», υποστηρίζει ο κύριος Mats Brӓnnstrӧm, καθηγητής Γυναικολογίας.

Ο Mats Brӓnnstrӧm εξισώνει τη μεταμόσχευση μήτρας με άλλες τεχνικές αναπαραγωγικής ιατρικής όπως είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση. «Πάντα υπάρχουν κίνδυνοι με μια λειτουργία, αλλά η εξωσωματική γονιμοποίηση επίσης περιλαμβάνει πολύπλοκες ιατρικές διαδικασίες», εξηγεί ο Mats Brӓnnstrӧm.

Μετά από 10 χρόνια έρευνας η ομάδα έχει κάνει τόσο μεγάλη πρόοδο στις πραγματικές χειρουργικές επεμβάσεις, αν και υπάρχει ακόμα περιορισμένη ανάλυση στη μετά τη λειτουργία ασφάλεια.

«Πρέπει πρώτα να επαληθεύσουμε ότι η μετέπειτα φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή λειτουργεί σωστά πριν τη λήψη του σταδίου των εργασιών στον άνθρωπο», λέει ο Michael Olausson, Καθηγητής Χειρουργικής το 2009.

Έχουν τώρα πραγματοποιήσει μεταμοσχεύσεις μήτρας σε τέσσερις ασθενείς και παρακολουθούν την πρόοδό τους.

Θα είναι κύριος ομιλητής στο συνέδριο μας στο ΜΗΤΕΡΑ το Μάρτιο του 2013


Από την Αφροδίτη Σιαλακούμα, εμβρυολόγος της Μονάδας ΜΗΤΕΡΑ IVF

Comments

Popular Posts